Hysteroszkópia

Kis megterheléssel járó diagnosztikus, esetenként terápiás beavatkozás, melynek lényege, hogy a méh üregébe néhány milliméter átmérőjű kamerát, illetve beavatkozásokra alkalmas apró eszközöket vezetünk be. Ezzel a módszerrel vérzészavarok, meddőség, ismétlődő vetélések okának tisztázása lehetséges. Minden esetben indokolt a beavatkozás elvégzése ha a páciens IVF-re készül. A módszer alkalmazásával olyan elváltozásokat is fel lehet ismerni, melyeket más eljárások (pl. az ultrahang vagy a méhűri kaparás) nem tudnak kimutatni (pl. polipok, fejlődési rendellenességek vagy korai stádiumban lévő daganatok). A rendelésemen lehetőség van a hysteroscopia ambuláns elvégzésére, amelyhez sem érzéstelenítés, sem altatás nem szükséges. Időpontfoglaláshoz kérem a 06302605363-as telefonszámon jelentkezzen.

office Hysteroscopia

A rendelőben elvégezhető ambuláns vizsgálatot alig 3 mm átmérőjű eszközzel végezzük. Ez a módszer igen kevés rendelőben hozzáférhető, részben az eszköz költséges volta, részben miután nagy hozzáértést követel az alkalmazójától. A miniatűr méretek teszik azt lehetővé, hogy a női anatómia megváltoztatása nélkül, szinte fájdalmatlanul szerezzünk pontos információt a méhüregben lévő esetleges elváltozásokról. A beavatkozás néhány percet vesz igénybe, miután sem altatás sem érzéstelenítés nem szükséges, utólagos megfigyelést sem indokolt. Hatalmas előnye, hogy megspórolható a kórházi tartózkodás, szükségtelen az altatás vagy az érzéstelenítés.

A miniatürizált eszközpark segítségével célzottan és könnyen vehetünk szövetmintát további szövettani vizsgálatokhoz, számos esetben van lehetőség méhüregi polypus eltávolítására vagy elveszett méhenbelüli eszköz felkeresésére. Amennyiben a diagnosztika során olyan eltérésre derül fény – nagy méretű méhnyálkahártya polypok vagy méhüregi miómák, méhfejlődési rendellenességek esetében  –  operatív beavatkozás végzendő. Az operatív beavatkozáshoz használatos vastagabb átmérőjű speciális eszközökkel végzett méhtükrözést már csak fájdalomcsillapítással és rövid altatásban végezzük.

Operatív beavatkozás elvégzésére a TRITONLIFE magánkórházban van lehetőség.