Hysteroszkópia

Kis megterheléssel járó diagnosztikus, esetenként terápiás beavatkozás, melynek lényege, hogy a méh üregébe néhány milliméter átmérőjű kamerát, illetve beavatkozásokra alkalmas apró eszközöket vezetünk be. Ezzel a módszerrel vérzészavarok, meddőség, ismétlődő vetélések okának tisztázása lehetséges. Minden esetben indokolt a beavatkozás elvégzése ha a páciens IVF-re készül. A módszer alkalmazásával olyan elváltozásokat is fel lehet ismerni, melyeket más eljárások (pl. az ultrahang vagy a méhűri kaparás) nem tudnak kimutatni (pl. polipok, fejlődési rendellenességek vagy korai stádiumban lévő daganatok). A rendelésemen lehetőség van a hysteroscopia ambuláns elvégzésére, amelyhez sem érzéstelenítés sem altatás nem szükséges. Időpontfoglaláshoz kérem a 06302605363-as telefonszámon jelentkezzen.

Az eljárás -office HSC

Egy apró kamerát, melynek átmérője 2.6 mm , vezetünk a méhbe. Miután a műszer olyan aprócska, hogy a nyakcsatorna tágítása sem szükséges, ezt az ambuláns vizsgálat során, altatás és érzéstelenítés nélkül könnyedén elvégezhetjük. A tökéletes képalkotás miatt a méhüreget folyadék bejuttatásával -ami legtöbb esetben fiziológiás sóoldat –  tágítjuk.  Az eljárás során a méh belső felületét és a méhnyálkahártyát pontosan és alaposan megvizsgálhatjuk. A beavatkozás néhány percet vesz igénybe, miután tartós megfigyelést nem indokol megspórolható 1 napos kórházi tartózkodás és persze az altatás is.

A hiszteroszkóp segítségével speciális műszerek (kisebb fogókat/csipeszeket) juttathatóak a méhbe, melyekkel könnyen és fájdalommentesen vehetünk szövetmintát mikroszkópos vizsgálathoz. Amennyiben a diagnosztikai tükrözés során eltérésre derül fény – polipok, miómák vagy méhüregi sövény kiirtása szükséges, operatív beavatkozás végzendő. Kisebb eltérések esetén ez ritkán  kivitelezhető a diagnosztikus beavatkozás során is, azonban az un.operativ beavatkozással ,vastagabb átmérőjű speciális eszközökkel biztosabb eredmény érhető el. Az ilyen típusú méhtükrözést általában fájdalomcsillapítással és rövid altatásban végezzük.

Operativ beavatkozás elvégzésére a TRITONLIFE magánkórházban van lehetőség.