Endo Sampler

Nyugat-Európában és az USA-ban elsősorban olyan eszközöket, eljárásokat fejlesztenek ki és alkalmaznak, amelyekhez nem kell kórházi bentfekvés, illetve altatás. Az altatás veszélyei magasabbak a lokális érzéstelenítésnél, ugyanakkor számos kényelmetlenséggel jár.

A modern módszerek során a műtét lokális érzéstelenítésben ambulanter – azaz járóbeteg ellátás keretein belül -, rövid idő alatt kivitelezhető. Az ilyen – gyorsan, és lokális érzéstelenítésben elvégezhető – mintavételi módszereket alkalmazunk rendelésünkön A mintavevő eszközök jeles képviselője az Endo Sampler, amely egy elmés szerkezet. Különböző méretű, lokális érzéstelenítésben a méhszájon keresztül a méhüregbe felvezethető merev műanyag csőből áll, amely egy nagy teljesítményű dugattyúval van ellátva.

A méhnyálkahártyát az eszköz éles karmainak segítségével lekaparjuk, és azt kiszívjuk a dugattyú segítségével. Mindezt altatás nélkül, lokális érzéstelenítésben végezzük. Így a küret (a méhnyálkahártya lekaparása, mintavétel) ambulanter, gyors formában, bentfekvés, előjegyzés, altató orvosi vizit nélkül elvégezhető.